Juniori BJJ

BJJ eli Brasilialainen jujutsu on pitkälti matossa painien käytävää kamppailua, joka sisältää monipuolisia ja tehokkaita tekniikoita. Alle 12-vuotiaat opettelevat erilaisia sidontoja, kääntöjä ja alasvientejä. Yli 12-vuotiaat harjoittelevat lisäksi kuristuksia sekä lukkoja, joita opetellaan ohjatusti ja turvallisesti.

Juniori BJJ -harjoituksen sisältöön kuuluu puhtaan lajiharjoittelun lisäksi paljon erilaisia vartalonhallinta-, nopeus- sekä lihaskuntoharjoitteita. Lisäksi valmennukseen kuuluu keskeisenä ikäkausiin sopivat monipuolisuusharjoitteet, joita ovat esimerkiksi erilaiset pelit ja leikit.

BJJ:ssa on vyöarvot, joita junioreilla on viisi. Värit ovat valkoinen, harmaa, keltainen, oranssi ja vihreä. Vöihin voi ansaita myös raitoja, joita on neljä. Jujutsussa käytetään pukua, joka on judopukua hieman kevyempi.

Brasilialaiseen jujutsuun kuuluu hyvät käytöstavat, ja harjoituksissa vallitsee jo loukkaantumistenkin ennaltaehkäisemiseksi melko tiukka kuri. Kuri on ennen kaikkea oppimisen sekä turvallisuuden takaamiseksi. Laji kehittää monipuolisesti niin psyykettä kuin fysiikkaakin, ja se sopii niin tytöille kuin pojille.

MMA Imatran juniori BJJ-ryhmä harjoittelee 2 -4 kertaa viikossa. Ryhmä on tarkoitettu ala-asteikäisille. Ryhmän sisällä tehdään tarvittaessa iän ja kokemuksen mukaan pienryhmäjakoja laadukkaan ja henkilökohtaisen valmennuksen takaamiseksi. Harjoituksissa on hyvä käydä säännöllisesti, sillä valmennus etenee järjestelmällisesti. Juniori BJJ-ryhmä osallistuu myös aktiivisesti kilpailutoimintaan kiertämällä JunnuBJJ Cup -kilpailuja ja mahdollisesti muitakin kilpailuja. Kilpailuihin menosta päättää valmennus yhdessä vanhempien ja harrastajan kanssa. Jokainen juniori BJJ-ryhmän jäsen ja hänen huoltajansa allekirjoittavat harjoittelusopimuksen, jossa on ryhmän säännöt, joita noudatetaan niin salilla kuin salin ulkopuolellakin.

MMA Imatran juniori BJJ-ryhmän vastuuvalmentajana toimii Brasilian jujutsun mustavyö, Mikko Suvanto. Suvannolla on noin 20 vuoden kokemus eri kamppailulajeista, joissa hän on myös otellut menestyksekkäästi. Lisäksi hän on valmentanut MMA Imatran riveissä useita Suomen mestareita ja ammattilaisottelijoita. Hänellä on lisäksi pitkä kokemus lasten ja nuorten valmennuksesta.