Juniori MMA

MMA eli mixed martial arts on nimensäkin mukaan kamppailulajien sekoitus. Lajista käytetään myös Suomessa nimeä vapaaottelu. Lajin voi karkeasti jakaa kolmeen osa-alueeseen: nyrkkeily, paini ja Brasilialainen jujutsu. Kaikki osa-alueet huomioidaan harjoittelussa, mikä tekee lajista todella monipuolisen. Harjoituksiin kuuluu keskeisenä lajiharjoitusten lisäksi erilaiset vartalonhallinnan harjoitteet sekä nopeus- ja lihaskuntoharjoitteet.

Harjoituksissa vallitsee jo loukkaantumistenkin ennaltaehkäisemiseksi melko tiukka kuri. Kuri on ennen kaikkea oppimisen sekä turvallisuuden takaamiseksi. Laji kehittää monipuolisesti niin psyykettä kuin fysiikkaakin. Jokainen juniori MMA -ryhmän jäsen ja hänen huoltajansa allekirjoittavat harjoittelusopimuksen, jossa on ryhmän säännöt, joita noudatetaan niin salilla kuin salin ulkopuolellakin.

Juniori MMA -ryhmä on tarkoitettu yläaste- ja lukio/ammattikouluikäisille pojille. Yläikäraja on samana vuonna 18-vuotta täyttäneet. Ryhmä harjoittelee 3-5 kertaa viikossa, ja lisäksi käydään aktiivisesti kilpailuissa. Kilpailuissa ei ole pakko käydä, mutta se on suotavaa, sillä kilpailut kehittävät lajissa. Kilpailuihin menosta päättää valmennus yhdessä harrastajan sekä huoltajan kanssa. Juniori MMA:ssa on Suomessa tarkat kilpailusäännöt, joita valvoo Suomen vapaaotteluliitto.

MMA Imatran juniori MMA -ryhmän vastuuvalmentajana toimii Mikko Suvanto. Suvannolla on noin 20 vuoden kokemus eri kamppailulajeista, joissa hän on myös otellut menestyksekkäästi. Lisäksi hän on valmentanut MMA Imatran riveissä useita Suomenmestareita ja ammattilaisottelijoita. Hänellä on lisäksi pitkä kokemus lasten ja nuorten valmennuksesta.